GreenHarmony

Acest site foloseste elemente de tip cookie

Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de social media și pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, împărtășim informații despre utilizarea site-ului nostru cu partenerii noștri de socializare, publicitate și analiză, care îl pot combina cu alte informații pe care le-ați furnizat-o sau pe care le-au colectat din utilizarea serviciilor lor.

In cele ce urmeaza va vom prezenta o lucrare de o mare amploare la un complex de blocuri renumit pentru frumusete si rafinament unde detaliile primeaza.

In cadrul acestui complex au fost mai multe lucrari care au durat 4 ani. 

  Dupa cum am spus si mai sus, aceasta lucrare este una de mare amploare deoarece provocarea a fost sa amenajam un spatiu verde pe o suprafata de beton, mai exact deasupra parcarii subterane fara a o afecta in niciun fel pe aceasta si sa facem un sistem de irigare prin picurare subterana pentru a nu stropi balcoanele. Solutia noastra a fost urmatoarea: Intai de toate facem conditiile necesare pentru o jardiniera imensa, adica delimitam zona verde prin borduri inalte de 30-50 cm in functie de zona, astfel obtinand un loc propice pentru a putea efectua urmatoarele lucrari.

  A doua etapa a fost hidroizolarea in strat triplu a suprafetei obtinute pentru a nu afecta in niciun fel parcarea subterana si structura acesteia. Pentru o protectie sporita, stratul de hidroizolatie a fost acoperit cu o folie dubla de nailor dur.

  Urmatoarea etapa consta in crearea unui dren pentru eliminarea surplusului de apa. Acest lucru a fost reealizat printr-un strat de 5-10 cm de balastru 0,8-16 mm ce a fost pus peste folia de nailon dur. Cu ajutorul drenului am stabilit si panta de scurgere a apei de la suprafata pentru a proteja peretii extoriori si structura blocului.

  Dupa ce pietrisul a fost intins, nivelat si tasat s-a venit cu un strat de geotextil pentre acesta pentru ca apa ce ajunge la pietris sa fie cat mai curata, geotextilul avand rol de filtru.

  Urmeaza instalarea sistemului de irigare, care incepe cu legatura la sursa principala de apa si continua cu delimitarea zonelor de irigarea in functie de zonele de pe teren (umbra/lumina) pentru a fi un sistem cat mai eficient. Dupa ce zonele au fost stabilite,electrovanele au fost pregatite, tevile de apa au fost cuplate si intinse pe teren cu cat mai multe iesiri la fiecare zona pentru ca sistemul de irigare prin picurare sa aiba un timp cat mai mic in care se umple cu apa, evitand astfel viitoarele probleme ale gazonului datorita cantitatii neuniforme de apa.

Dupa ce toate tevile de apa au fost intinse si fixate, urmeaza a fi adus si intins primul strat de pamant. Tasarea si nivelarea acestui prim start de pamant este foarte importanta, deoarece peste acesta urmeaza a fi instalat sistemul de irigare prin picurare subterana, iar denivelarile de teren ar putea duce la mai multe probleme atat al sistemului, cat si al gazonului. 

  Cu stratul de pamant adus la cotele dorite, echipa a putut incepe instalarea sistemului de irigare prin picurare subterana. Acesta a fost instalat prin sistem inchis, fara capat de zona. Furtunele de picurare au fost unite intre ele pentru a asigura o rapiditate sporita a umpletii intregului sistem cu apa.

  Acest sistem de irigare prin picurare subterana a necesitat montarea unor supape de vid, pentru a proteja duzele de absorbtia impuritatilor.  De specificat faptul ca fiecare imbinare a furtunelor cu T-uri, mufe, coturi am folosit coliere de prindere pentru prevenirea avariilor.

Cu furtunele intinse si pregatite pentru a iriga, echipa a putut continua cu al doilea start de pamant care a fost mai subtire decat primul pentru a facilita accesul radacinilor gazonului la sursa de apa.

  Ultima etapa este cea obisnuita pentru fiecare lucrare, anume nivelarea pamantului, tavalugirea si intinderea nisipului, administrarea de ingrasamanat si montarea gazonului.